Ge­vul­de aard­ap­pel

Een heerlijk ovenhapje met bieslook en kaas.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 45 min. oventijd
(127)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Een heerlijk ovenhapje met bieslook en kaas. 4 personen
3 127

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon. Verpak ze ruim in aluminiumfolie en pof de aardappelen in het midden van de oven in ca. 1 ½ uur gaar. Prik met een vork in, wanneer de aardappelen weinig weerstand geven zijn ze gaar.
  2. Laat de aardappelen buiten de oven iets afkoelen. Snijd doormidden en schep het kruim uit de schil. Houd de schil heel. Laat de oven aan.
  3. Snijd de bieslook fijn. Stamp het kruim met de boter, crème fraîche, kaas en bieslook met de pureestamper tot een grove puree. Klop het ei los. Roer het ei erdoor en schep in de aardappelschillen. Zet het in de oven en bak nog ca. 15 min. tot de vulling goudbruin is.

bereidingstip:

Je kunt de aardappelen 1 dag van tevoren poffen. Bereid ze op de dag zelf verder.

video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de aard­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 grote kruimige aardappelen

Boen de aardappelen schoon. Verpak ze ruim in aluminiumfolie en pof de aardappelen in het midden van de oven in ca. 1 ½ uur gaar.

3
3

Prik met een vork in, wanneer de aardappelen weinig weerstand geven zijn ze gaar.

4
4

Laat ze buiten de oven iets afkoelen. Snijd doormidden en schep het kruim uit de schil. Houd de schil heel. Laat de oven aan.

5
5
  • 10 g bieslook
  • 25 g boter
  • 125 g crème fraîche
  • 100 g geraspte jong belegen kaas

Snijd de bieslook fijn. Stamp het kruim met de boter, crème fraîche, kaas en bieslook met de pureestamper tot een grove puree.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

6
6
  • 1 ei

Klop het ei los. Roer het ei erdoor en schep in de aardappelschillen.

7
7

Zet het in de oven en bak nog ca. 15 min. tot de vulling goudbruin is.

bereidingstip:

Je kunt de aardappelen 1 dag van tevoren poffen. Bereid ze op de dag zelf verder.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.