Cham­pig­non­room­saus

Een echte klassieker in combinatie met biefstuk, rosbief of varkenshaas.

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Een echte klassieker in combinatie met biefstuk, rosbief of varkenshaas. 4 personen
3 85

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de champignons in plakjes en de bleekselderij in kleine stukjes. Schil de winterpeen en snipper de sjalot. Breng de vleesfond in een pan tegen de kook aan. Voeg de champignons toe aan de fond en laat 5 min. garen. Neem met schuimspaan uit de pan en houd apart. Snijd de wortel in blokjes. Verhit de boter in een pan en voeg de sjalot, wortel, bleekselderij en de laurierblaadjes toe. Fruit 10 min. tot de groenten beginnen te kleuren. Voeg de bloem toe en roer tot een egale massa.
  2. Voeg de fond toe aan de groenten en verwarm al roerend tot een gebonden saus. Laat nog 2 min. zacht koken, blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Schenk de saus door een zeef. De groenten worden verder niet gebruikt. Voeg de slagroom en de champignons aan de saus toe. Warm de saus nog even door op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Serveer de champignonroomsaus bij varkenshaas, rosbief of gebakken biefstuk. Bestrooi eventueel met fijngesneden platte peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Champignonroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­non­room­saus

1
1
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 stengel bleekselderij
  • 125 g winterpeen
  • 1 sjalot

Snijd de champignons in plakjes en de bleekselderij in kleine stukjes. Schil de winterpeen en snipper de sjalot.

2
2
  • 380 ml vleesfond

Breng de vleesfond in een pan tegen de kook aan. Voeg de champignons toe aan de fond en laat 5 min. garen. Neem met schuimspaan uit de pan en houd apart.

3
3
  • 50 g boter
  • 2 laurierblaadjes

Snijd de wortel in blokjes. Verhit de boter in een pan en voeg de sjalot, wortel, bleekselderij en de laurierblaadjes toe.

4
4
  • 50 g bloem

Fruit 10 min. tot de groenten beginnen te kleuren. Voeg de bloem toe en roer tot een egale massa.

5
5

Voeg de fond toe aan de groenten en verwarm al roerend tot een gebonden saus. Laat nog 2 min. zacht koken, blijf roeren om aanbranden te voorkomen.

6
6
  • 250 ml slagroom

Schenk de saus door een zeef. De groenten worden verder niet gebruikt. Voeg de slagroom en de champignons aan de saus toe.

7
7

Warm de saus nog even door op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Serveer de champignonroomsaus bij varkenshaas, rosbief of gebakken biefstuk. Bestrooi eventueel met fijngesneden platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.