Open la­sag­ne met groe­ne groen­ten

Geen ovenschaal, maar gestapeld op je bord, niks te verbergen!

(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Geen ovenschaal, maar gestapeld op je bord, niks te verbergen! 4 personen
3 128

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze 3 min. in ruim water. Voeg de sugarsnaps en tuinerwten toe en kook 2 min. mee. Giet af.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng in een steelpan het citroenrasp en -sap tegen de kook aan. Voeg de mascarpone en slagroom toe en draai het vuur laag. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de lasagnebladen 3 min. in ruim water. Neem met een tang uit de pan en besprenkel met de olie.
  4. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Leg op elk bord 1 lasagneblad. Bedek met de helft van de groenten en 1/3 van de citroensaus. Leg hier 1 lasagneblad, de rest van de groenten, 1/3 van de citroensaus en de helft van het basilicum op. Dek af met 1 lasagneblad, de rest van de citroensaus, de rest van het basilicum en bestrooi met de peper.

combinatietip:

Lekker met tomaat & olijfbrood.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Open lasagne met groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Open la­sag­ne met groe­ne groen­ten

1
  • 300 g broccoli
  • 200 g sugarsnaps
  • 225 g tuinerwten

Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze 3 min. in ruim water. Voeg de sugarsnaps en tuinerwten toe en kook 2 min. mee. Giet af.

2
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng in een steelpan het citroenrasp en -sap tegen de kook aan.

3
  • 250 g mascarpone
  • 125 ml slagroom

Voeg de mascarpone en slagroom toe en draai het vuur laag. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
  • 250 g verse lasagnebladen
  • 2 el olijfolie

Kook ondertussen de lasagnebladen 3 min. in ruim water. Neem met een tang uit de pan en besprenkel met de olie.

5
  • 15 g basilicum

Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Leg op elk bord 1 lasagneblad. Bedek met de helft van de groenten en 1/3 van de citroensaus.

6

Leg hier 1 lasagneblad, de rest van de groenten, 1/3 van de citroensaus en de helft van het basilicum op.

7
  • 1 tl 4-seizoenen peperkorrels

Dek af met 1 lasagneblad, de rest van de citroensaus, de rest van het basilicum en bestrooi met de peper. Lekker!

combinatietip:

Lekker met tomaat & olijfbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.