Ge­vul­de fi­let­lap­jes met munt en li­moen

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers, staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd een inkeping aan de zijkant van de varkensfiletlapjes zodat een soort envelopje ontstaat. Pers 1/2 limoen uit. Pureer de knoflook, de munt, de mosterd, 1 el olie, het limoensap en peper en zout tot een gladde pasta. Vul het vlees met de pasta. Prik vast met een prikker.
  2. Verhit de rest van de olie in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het op middelhoog vuur rondom bruin. Laat het vlees op laag vuur in ca. 12 min. gaar worden.
  3. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd de rest van de limoen in partjes. Snijd het vlees in plakken en verdeel over 4 borden. Garneer met de limoen. Lekker met aardappelkerstboompjes met spinazie (diepvries) en haricots verts.

Tip:

U kunt het vlees een paar uur van tevoren vullen. Bewaar afgedekt in de koelkast, en laat voor het braden op kamertemperatuur komen.

video

Vlees vul­len

Instructievideo - 01:20 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.