As­per­ge-pe­ter­se­lie­pan­ne­tje uit de oven

Perfect voorgerecht dat kinderen ook heel lekker vinden!

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Perfect voorgerecht dat kinderen ook heel lekker vinden! 4 personen
3 72

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 4 ovenbestendige minibraadpannetjes of schaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook 10 min. in ruim water. Giet af, laat iets afkoelen en snijd in 3 stukken. Vet ondertussen de pannetjes of schaaltjes in. Verdeel hier de asperges over.
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eieren los met de crème fraîche, verkruimel de geitenkaas erboven en schep om. Snijd de peterselie fijn Voeg de peterselie, peper en eventueel zout naar smaak toe aan het mengsel van ei en crème fraîche.

variatietip:

Met de gegrilde tomaat en de krieltjes met kruidenboter (zie recepten elders op ah.nl/allerhande) maakt u hier een compleet hoofdgerecht van.

video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Asperge-peterseliepannetje uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge-pe­ter­se­lie­pan­ne­tje uit de oven

1
1
  • 500 g witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook 10 min. in ruim water. Giet af, laat iets afkoelen en snijd in 3 stukken.

2
2

Vet ondertussen de pannetjes of schaaltjes in. Verdeel hier de asperges over.

3
3

Verwarm de oven voor op 190 °C.

4
4
  • 4 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 stukje geitenkaas
  • 4 el platte peterselie

Klop de eieren los met de crème fraîche, verkruimel de geitenkaas erboven en schep om. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peterselie, peper en eventueel zout naar smaak toe aan het mengsel van ei en crème fraîche.

variatietip:

Met de gegrilde tomaat en de krieltjes met kruidenboter (zie recepten elders op ah.nl/allerhande) maakt u hier een compleet hoofdgerecht van.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.