Pom­poen­koek­jes

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 4 personen
3 34

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Rasp eerst 250 g pompoen grof boven een schaal en dan 250 g aardappel. Meng de pinda's, de bosui, de komijn, de boter, het ei en de bloem erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Vorm met natte handen 12 koekjes van ca. 1 cm dik.
  2. Halveer de limoen, rasp de groene schil van 1 helft en pers die helft uit. Snijd de andere helft in dunne partjes. Meng het rasp, het sap, de crème fraîche, de koriander en peper en zout naar smaak tot een dip.
  3. Verhit de olie in een wok tot hij goed heet is (een blokje brood komt dan bruisend bovendrijven). Laat met een schuimspaan 2 à 3 koekjes per keer in de olie glijden en frituur ze 3 tot 4 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dip en een partje limoen.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 71 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.