Kerst­cur­ry

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
  2. Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de peper en de knoflook toe en fruit 2 min. mee. Voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij en laat op laag vuur afgedekt 15 min. garen.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm, dep droog met keukenpapier en bestrooi royaal met peper en zout.
  4. Verhit de rest van de olie in een wok. Frituur de tofublokjes in delen in 3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng ze door de curry, bestrooi met de amandelen en de peterselie en serveer direct met de rijst. Lekker met een mix van tuinerwten en kikkererwten en de rest van het bakje peterselie.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kerstcurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst­cur­ry

1
1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

2
2
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 el currypasta

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de peper en de knoflook toe en fruit 2 min. mee. Voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee.

4
4
  • 400 ml kokosmelk

Schenk de kokosmelk erbij en laat op laag vuur afgedekt 15 min. garen.

5
5
  • 300 g basmatirijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 3 el amandelschaafsel

Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

7
7
  • 750 g tofu

Snijd de tofu in blokjes van 1 cm, dep droog met keukenpapier en bestrooi royaal met peper en zout.

8
8
  • 6 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok. Frituur de tofublokjes in delen in 3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

9
9
  • 10 g platte peterselie

Snijd de peterselie fijn. Meng de tofu door de curry, bestrooi met de amandelen en de peterselie en serveer direct met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.