Zuur­kool op z'n Spaans

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 43

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de braadworsten in een pan onder water en breng het water aan de kook. Schep de worsten, zodra het water kookt, met de schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Bereid de risotto met het kookwater van de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Dep de worsten droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak de worsten in 6 min. rondom bruin. Voeg de ui en de paprika toe en bak nog 3 min. Leg de zuurkool met vocht en de reuzenbonen erop, dek af en stoof nog 15 min.
  3. Verdeel de worsten over 4 borden. Schep de zuurkool en bonen om, breng op smaak met peper en zout en schep bij de worst. Voeg de boter toe aan de risotto en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de zuurkool en worstjes.

Tip:

Verpak de rest van de worsten in een diepvrieszak en vries ze de dag van aankoop in. Op die manier zijn ze 4 maanden houdbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 48-49

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.