Pas­ta met to­ma­ten-vis­saus

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de schelpjes in ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en de wortel 3 min. Snijd de vis in stukjes en schep deze bij de ui en wortel. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof het vismengsel 12 min. Schep regelmatig om. Voeg de fruits de mer toe en warm nog 3 min. door. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur en roer bijna alle peterselie erdoor. Verdeel de schelpjes over 4 diepe borden en schep de saus erop. Strooi de rest van de peterselie erover.

Tip:

Fijngesneden peterselie is ook lekker op een vers gekookt eitje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 48-49

Pasta met tomaten-vissaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met to­ma­ten-vis­saus

1
1
  • 300 g schelpjespasta

Kook de schelpjes in ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien
  • 500 g winterpeen
  • 400 g koolvisfilets
  • 2 blikken tomatenblokjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en de wortel 3 min. Snijd de vis in stukjes en schep deze bij de ui en wortel. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof het vismengsel 12 min. Schep regelmatig om.

3
3
  • 1 bakje fruits de mer
  • 10 g peterselie

Voeg de fruits de mer toe en warm nog 3 min. door. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur en roer bijna alle peterselie erdoor. Verdeel de schelpjes over 4 diepe borden en schep de saus erop. Strooi de rest van de peterselie erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.