Ki­prol­la­de met groen­ten uit de oven

Met aardappelen en groenten uit de oven is de rollade ineens een complete maaltijd.

(153)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met aardappelen en groenten uit de oven is de rollade ineens een complete maaltijd. 4 personen
3 153

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de aardappels schoon en snijd de aardappels en de ui in vieren. Snijd de winterpeen in blokjes en de bleekselderij in stukjes. Dep de kiprollade droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak de kiprollade in ca. 10 min. rondom bruin.
  3. Breng 250 ml water aan de kook en los het bouillontablet hierin op. Schep de aardappelen in de braadslee of ovenschaal. Voeg de ui, wortel, bleekselderij, laurierblaadjes en peper naar smaak toe. Meng het bakvet van de kiprollade erdoor. Leg de rolade ertussen. Schenk de bouillon erover. Bak 50 min. in het midden van de oven. Keer de rollade en het aardappelmengsel tussentijds om.
  4. Neem de rollade uit de braadslee en leg hem op een snijplank. Verdeel het aardappelmengsel over 4 borden. Schenk de jus in een kom. Snijd de rollade in plakken en verdeel over de borden. Serveer de jus er apart bij. Bestrooi de borden met fijngeknipt bleekselderijgroen.

Tip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen. Met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Tip:

Bleekselderij is ook rauw heerlijk, als gezond tussendoortje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.300 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 48-49

Kiprollade met groenten uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ki­prol­la­de met groen­ten uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 4 uien
  • 500 g winterpenen
  • ½ struik bleekselderij

Maak de aardappelen schoon. Snijd de aardappelen en uien in vieren. Snijd de winterpeen in blokjes en de bleekselderij in stukjes.

3
3
  • 600 g kiprollade
  • 2 el olijfolie

Dep de kiprollade droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak de kiprollade in ca. 10 min. rondom bruin.

4
4
  • 250 ml water
  • 1 kippenbouillontablet

Breng 250 ml water aan de kook en los het bouillontablet hierin op. Schep de aardappelen in de braadslee of ovenschaal.

5
5

Voeg de ui, wortel, bleekselderij, laurierblaadjes en peper naar smaak toe. Meng het bakvet van de kiprollade erdoor. Leg de rolade ertussen.

6
6

Schenk de bouillon erover. Bak 50 min. in het midden van de oven. Keer de rollade en het aardappelmengsel tussentijds om.

7
7

Neem de rollade uit de braadslee en leg hem op een snijplank. Verdeel het aardappelmengsel over 4 borden. Schenk de jus in een kom.

8
8

Snijd de rollade in plakken en verdeel over de borden. Serveer de jus er apart bij. Bestrooi de borden met fijngeknipt bleekselderijgroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.