Ge­vul­de per­zi­ken met room

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 30 x 40 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In zeef perziken laten uitlekken en met bolle kant naar onder in ovenschaal leggen. Amandelspijs in kommetje verkruimelen. Sinaasappel goed schoonboenen en schil boven spijs raspen. 2 Eetlepels likeur erdoor mengen. Holtes van perziken vullen met spijsmengsel. Sinaasappel uitpersen en rest van likeur door sap mengen. Over gevulde perziken schenken. Pistachenootjes pellen, kort onder koud water afspoelen en grof hakken. Over perziken strooien.
  2. Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Perziken in oven in ca. 12 minuten goed warm laten worden en licht laten kleuren. Intussen sinaasappelsap door crème fraîche kloppen. Perziken op vier bordjes zetten en roommengsel ernaast scheppen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.