In­di­sche groen­ten met ome­let

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 55

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de ui en de wokgroenten 2 min. Meng 200 ml water, de boemboe en de mais erdoor en laat nog ca. 4 min. zacht doorkoken tot deze gaar en nog knapperig zijn.
  2. Klop de eieren los met peper en zout naar smaak. Verhit 1/2 el olie in een koekenpan en bak een omelet van 1/4 van het eimengsel. Houd warm onder een deksel. Bak zo nog 3 omeletten. Rol de omeletten op.
  3. Breng de sajoergroenten op smaak met peper en zout. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de groenten erover. Bestrooi met de pinda's en leg het opgerolde ei erbij.

Tip:

Strooi ook eens gezouten pinda's in een maaltijdsoep of over een wortelsalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 46-47

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.