Ita­li­aan­se aard­ap­pel­scho­tel met worst­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 515 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 105

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Wel de zongedroogde tomaten 5 min. in 100 ml warm water. Verhit 2 el olie in een wok en fruit de ui 1 min. Voeg de verse tomaat toe en bak 4-5 min.
  2. Voeg de zongedroogde tomaten met het weekvocht aan de gebakken tomaat toe en bak 2-3 min. tot de zongedroogde tomaten zacht zijn en het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en zout. Schep de helft van de tomaat in de ingevette ovenschaal. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes erover. Maak nog een laag met de rest van de tomaat en de rest van de aardappelschijfjes. Leg de mozzarella erop en bestrooi met de oregano, peper en zout. Bak de aardappelschotel in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de runderchipolata in 5 min. bruin en gaar. Serveer bij de Italiaanse aardappelschotel.

Tip:

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 46-47

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.