Su­ka­de­brood­jes

  • ontbijt
  • 15 personen
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt 15 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
  • plasticfolie
  • mini broodvormpjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sinaasappel schoonboenen en schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen, sap aanvullen met water tot 3 dl. Vormpjes invetten. Broodmix met boter, sinaasappelrasp aangelengd sinaasappelsap en sukade in kom tot soepel deeg kneden. Kom met plasticfolie afdekken en deeg 10 minuten op warme plek laten rijzen. Deeg in 15 stukken verdelen en tot ovale bolletjes vormen. Bolletjes in vormpjes leggen afdekken met vochtige theedoek en nog ca. 30 minuten laten rijzen. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Bakplaat in midden van oven schuiven en broodjes in ca. 15 minuten gaar en bruin bakken. Broodjes bestrijken met water en op rooster af laten koelen. Lekker met (kerst)room.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.