Gra­vad lachs ge­ma­ri­neerd in dil­le

Zalm, dille en mosterd: meer heb je niet nodig!

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 19 uur wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch voorgerecht Zalm, dille en mosterd: meer heb je niet nodig! 6 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • vershoudfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Houd een paar takjes dille achter en snijd de rest grof. Stamp de peperkorrels fijn in de vijzel. Meng de gesneden dille en peper met het zeezout en de suiker. Bestrooi de zalmhaasjes aan één kant met het dillemengsel. Leg een stuk zalm met de dillekant naar boven in een schaal en leg het andere stuk zalm met de dillekant naar beneden erop. Dek af met vershoudfolie en zet er voor het gewicht (conserven)blikken of iets anders zwaars op. Zet 24 uur in de koelkast. Keer de zalm na 12 uur om en schenk het vrijgekomen vocht erover.
  2. Snijd vlak voor het serveren de achtergehouden takjes dille fijn. Klop de rest van de suiker met de mosterd, azijn en olie tot een dressing. Dep de zalm droog en snijd in dunne plakken. Verdeel over de borden en besprenkel met de dressing.

combinatietip:

Lekker met kleine broodjes uit de oven, zoals AH Excellent Luxe brunchbroodjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 620 mg
Tags
Ook te zien in

Gravad lachs gemarineerd in dille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gra­vad lachs ge­ma­ri­neerd in dil­le

1
1
  • 15 g verse dille
  • 1 tl witte peperkorrels
  • 1 el grof zeezout
  • 1 el suiker

Houd een paar takjes dille achter en snijd de rest grof. Stamp de peperkorrels fijn in de vijzel. Meng de gesneden dille en peper met het zeezout en de suiker.

2
2
  • 460 g zalmhaasjes

Bestrooi de zalmhaasjes aan één kant met het dillemengsel.

3
3

Leg een stuk zalm met de dillekant naar boven in een schaal en leg het andere stuk zalm met de dillekant naar beneden erop.

4
4

Dek af met vershoudfolie en zet er voor het gewicht (conserven)blikken of iets anders zwaars op. Zet 24 uur in de koelkast.

5
5

Keer de zalm na 12 uur om en schenk het vrijgekomen vocht erover.

6
6
  • ½ el suiker
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 el zonnebloemolie

Snijd vlak voor het serveren de achtergehouden takjes dille fijn. Klop de rest van de suiker met de mosterd, azijn en olie tot een dressing.

7
7

Dep de zalm droog en snijd in dunne plakken. Verdeel over de borden en besprenkel met de dressing.

combinatietip:

Lekker met kleine broodjes uit de oven, zoals AH Excellent Luxe brunchbroodjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.