Ster­ren­des­sert

Deze gaan ze onthouden: de knapperige koekjes brengen de kant-en-klare bolletjes in feeststemming!

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Deze gaan ze onthouden: de knapperige koekjes brengen de kant-en-klare bolletjes in feeststemming! 4 personen
3 65

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ijsbolletjeslepel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi het filobladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt in een steelpan de boter.
  2. Snijd elk velletje filodeeg in 4 gelijke stukken. Knip met een schaar uit elk stukje deeg 1 ster van ca. 10 cm. Leg de filodeegsterren op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het deeg licht met de gesmolten boter. Bak de sterren in de oven in 2-3 min. goudbruin. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in een goed afsluitbare trommel.
  3. Roer de cacoa en de poedersuiker door elkaar in een schaaltje. Bestuif met een theezeefje ⅔ van de sterren met de cacao-poedersuikermengsel. Bestuif met een theezeefje de rest van sterren met de overige poedersuiker.
  4. Schep op elk bord een bol cappuccinobavaroise en dek deze voorzichtig af met een cacao-poedersuikerster. Schep op elk bord een bol chocolademousse en dek voorzichtig af met een poedersuikerster. Schep op elk bord een bol chocoladeijs en dek voorzichtig af met de rest van de sterren.
video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Sterrendessert

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ster­ren­des­sert

1
1
  • 3 bladen filodeeg

Ontdooi het filobladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo

01:41 min.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 2 el boter

Smelt in een steelpan de boter.

4
4

Snijd elk velletje filodeeg in 4 gelijke stukken. Knip met een schaar uit elk stukje deeg 1 ster van ca. 10 cm.

5
5

Leg de filodeegsterren op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het deeg licht met de gesmolten boter.

6
6

Bak de sterren in de oven in 2-3 min. goudbruin. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in een goed afsluitbare trommel.

7
7
  • ½ el cacaopoeder
  • ½ el poedersuiker

Roer de cacao en de poedersuiker door elkaar in een schaaltje. Bestuif met een theezeefje ⅔ van de sterren met de cacao-poedersuikermengsel.

8
8
  • ½ el poedersuiker

Bestuif met een theezeefje de rest van sterren met de overige poedersuiker.

9
9
  • 250 ml cappuccinobavaroise

Schep op elk bord een bol cappuccinobavaroise en dek deze voorzichtig af met een cacao-poedersuikerster.

10
10
  • 375 ml chocolademousse

Schep op elk bord een bol chocolademousse en dek voorzichtig af met een poedersuikerster.

11
11
  • 300 ml chocoladeijs

Schep op elk bord een bol chocoladeijs en dek voorzichtig af met de rest van de sterren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.