Kas­tan­je­cham­pig­nons met bos­ui

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
2 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Was peper, maak schoon en snijd in reepjes. Maak bosuitjes schoon en snijd in smalle reepjes. Snijd wit van bosuitjes klein en snijd groen in lange, smalle reepjes. Veeg champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Verwarm olie met peper zachtjes in koekenpan. Voeg champignons toe en bak op laag vuur ca. 2 minuten al omscheppend. Haal van vuur af en schep kleine stukjes bosui en citroensap door champignons. Breng op smaak mte zout. Leg op vier bordjes elk 2 blaadjes roodlof op elkaar en schep champignons erin. Garneer met reepjes bosui.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kastanjechampignons met bosui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kas­tan­je­cham­pig­nons met bos­ui

1
1
  • 1 rode peper
  • 2 bosuien
  • 1 bakje kastanjechampignon
  • 2 struiken roodlof
  • 2 el oosterse roerbakolie

Was peper, maak schoon en snijd in reepjes. Maak bosuitjes schoon en snijd in smalle reepjes. Snijd wit van bosuitjes klein en snijd groen in lange, smalle reepjes. Veeg champignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren.

2
2
  • ½ el citroensap

Verwarm olie met peper zachtjes in koekenpan. Voeg champignons toe en bak op laag vuur ca. 2 minuten al omscheppend. Haal van vuur af en schep kleine stukjes bosui en citroensap door champignons.

3
3

Breng op smaak mte zout. Leg op vier bordjes elk 2 blaadjes roodlof op elkaar en schep champignons erin. Garneer met reepjes bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.