Ge­roos­ter­de kreeft met ven­kel

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 51

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Intussen venkel wassen schoonmaken en elke knol in 4 partjes snijden. Venkel in weinig water in ca. 7 minuten beetgaar koken. Aardappels schillen, in stukken snijden en in weinig water met snufje zout in ca. 20 minuten gaarkoken. Intussen kreeft halveren: kreeft zo plat mogelijk neerleggen. Groot scherp mes in midden van staart zetten en met ferme haal in 1 keer doorhakken. In koekenpan 60 g boter verwarmen en kreeft op zacht vuur ca. 5 minuten bakken. Kreeft en venkel in braadslee leggen en in midden van oven ca. 5 minuten verwarmen. Intussen aardappels afgieten en met pureestamper fijnstampen. Helft van crème fraîche, rest van boter en 1/2 dl kreeftensoep erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. In steelpan rest van crème fraîche en kreeftensoep verwarmen. Op smaak brengen met pernod en peper. Puree over twee borden verdelen. Kreeft erop leggen en saus ernaast scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 64 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.