To­sta­da met tofu-krui­den­sa­la­de

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
2 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kruis tomaten in, dompel onder in kokend water en ontvel. Snijd in vieren, verwijder zaadjes en snijd vruchtvlees in reepjes. Snijd bosuitjes in ringetjes. Hak koriander, munt en tuinkers. Verwijder steeltjes uit waterkers. Verhit 1 1/2 eetlepel olie in wok. Bak tofu met sambal al omscheppend in 3 à 4 minuten knapperig. Bestrijk intussen soft taco's aan beide kanten met olie en bak één voor één in hete koekenpan knapperig bruin. Haal van vuur af en schep koriander, munt, tuinkers en helft van waterkers, tomaat en bosuitjes door tofu. Breng op smaak met zout. Leg gebakken taco's op vier borden. Verdeel rest van waterkers erover. Schep tofu-kruidensalade erop en strooi rest van tomaat en bosuitjes erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tostada met tofu-kruidensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­sta­da met tofu-krui­den­sa­la­de

1
1
  • 2 tomaten
  • 1 zakje bosui
  • 1 zakje verse koriander
  • ½ zakje verse munt
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 zakje waterkers

Kruis tomaten in, dompel onder in kokend water en ontvel. Snijd in vieren, verwijder zaadjes en snijd vruchtvlees in reepjes. Snijd bosuitjes in ringetjes. Hak koriander, munt en tuinkers. Verwijder steeltjes uit waterkers.

2
2
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 pakje tofu fijngehakt
  • 4 soft taco's (casa fiesta)

Verhit 1 1/2 eetlepel olie in wok. Bak tofu met sambal al omscheppend in 3 à 4 minuten knapperig. Bestrijk intussen soft taco's aan beide kanten met olie en bak één voor één in hete koekenpan knapperig bruin.

3
3

Haal van vuur af en schep koriander, munt, tuinkers en helft van waterkers, tomaat en bosuitjes door tofu. Breng op smaak met zout. Leg gebakken taco's op vier borden. Verdeel rest van waterkers erover.

4
4

Schep tofu-kruidensalade erop en strooi rest van tomaat en bosuitjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.