Bleek­sel­de­rij­soep met stil­ton

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels voorgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bleekselderij schoonmaken en met dunschiller schillen. 1 Stengel in luciferdunne reepjes snijden. Rest van stengels in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. In pan boter verhitten. Stukjes bleekselderij en ui ca. 5 minuten heel zachtjes fruiten. Bloem erdoor scheppen. Wijn en 1 dl fond erbij schenken en al roerend aan de kook brengen. Blijven roeren tot massa gebonden is. Al roerend scheutje voor scheutje rest van fond erbij schenken en verdunnen met 3 dl water. Aan de kook brengen en groenten in ca.15 minuten gaar koken. Intussen korst van stilton afsnijden en kaas in hele kleine stukjes snijden. Groenten en kookvocht met staafmixer pureren tot gladde soep. Crème fraîche en helft van kaas toevoegen en erdoor mixen. Soep op smaak brengen met zout en peper.
  2. Bleekselderijreepjes door soep roeren en opnieuw verwarmen, niet meer laten koken. Soep in vier diepe borden scheppen en rest van stilton erover strooien. Serveren met stokbrood of peterseliecroutons.

Tip:

Vervang voor een vegetarische soep de gevogeltefond door 31/2 dl water met 1 groentebouillontablet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.