Tir­za's ap­pel­taart

Spijs, perziken, rum, kaneel en vijfkruidenpoeder: hier kun je geen nee tegen zeggen!

(173)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
Spijs, perziken, rum, kaneel en vijfkruidenpoeder: hier kun je geen nee tegen zeggen! 10 personen
3 173

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren los en meng 2 el geklopt ei met het amandelspijs. Schil de appels. Snijd de perziken en de appels in stukjes. Meng de stukjes appel en perzik met de suiker, rum, kaneel, vijfkruiden poeder en 1 el appeltaartmix (om het vocht wat te binden).
  2. Mix de rest van de appeltaartmix met de rest van het ei en de boter tot een soepel deeg. Vet de springvorm in met boter. Bekleed de bodem en randen van de vorm met het deeg. Verdeel het amandelspijs over de bodem en schep er het gekruide appel-perzikmengsel op. Vouw de randen van het deeg over het appelmengsel zodat je een rand van ca. 2 cm krijgt.
  3. Bak de appeltaart in het midden van de hete oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin. Neem de taart uit de oven.
  4. Verhit een koekenpan en rooster de noten ca. 3 min. Voeg de honing toe aan de noten en verhit 1 min. mee. Schep het honing-notenmengsel over de appeltaart. Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur.

bereidingstip:

Je kunt de appeltaart een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Eet hem de volgende dag koud.

video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 100 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Tirza's appeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tir­za's ap­pel­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 eieren
  • 300 g amandelspijs

Klop de eieren los en meng (voor 1 taart) 2 el geklopt ei met het amandelspijs.

3
3
  • 4 g friszoete appels
  • 410 g perziken

Schil de appels. Snijd de perziken en de appels in stukjes.

4
4
  • 2 el suiker
  • 3 el bruine rum
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 400 g mix voor appeltaart

Meng de stukjes appel en perzik met de suiker, rum, kaneel, vijfkruiden poeder en 1 el appeltaartmix (om het vocht wat te binden).

5
5
  • 150 g boter

Mix de rest van de appeltaartmix met de rest van het ei en de boter tot een soepel deeg.

Tip: Doe het mixen eventueel met een elektrische mixer.

6
6

Vet de springvorm in met boter.

7
7

Bekleed de bodem en randen van de vorm met het deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

8
8

Verdeel het amandelspijs over de bodem en schep er het gekruide appel-perzikmengsel op.

9
9

Vouw de randen van het deeg over het appelmengsel zodat je een rand van ca. 2 cm krijgt.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

10
10

Bak de appeltaart in het midden van de hete oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin. Neem de taart uit de oven.

11
11
  • 175 g notenmix naturel ongezouten

Verhit een koekenpan en rooster de noten ca. 3 min.

12
12
  • 3 el acaciahoning

Voeg de honing toe aan de noten en verhit 1 min. mee.

13
13

Schep het honing-notenmengsel over de appeltaart. Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur.

bereidingstip:

Je kunt de appeltaart een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Eet hem de volgende dag koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.