Au­ber­gi­ne­scho­tel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(143)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 143

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Verhit de grillpan en gril de aubergine tot aan beide kanten grilstrepen zichtbaar zijn. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en zout. Klop de eieren los met het water, peper en zout. Rasp de kaas.
  2. Verdeel ⅓ van de saus in de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de aubergine, ⅓ van het losgeklopte ei en ⅓ van de kaas. Maak zo nog 2 lagen. Bak in ca. 30 min. goudbruin. Bestrooi met de basilicumblaadjes.
video

Groen­te in de leng­te snij­den

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aubergineschotel

terug naar recept

Au­ber­gi­ne­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 2 aubergines

Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Verhit de grillpan en gril de aubergine tot aan beide kanten grilstrepen zichtbaar zijn.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 2 el kraanwater
  • 125 g Grana Padano

Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en zout. Klop de eieren los met het water, peper en zout. Rasp de kaas.

4
4
  • 940 g sugo basilico

Verdeel ⅓ van de saus in de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de aubergine, ⅓ van het losgeklopte ei en ⅓ van de kaas. Maak zo nog 2 lagen.

5
5
  • 8 g verse basilicum

Bak in ca. 30 min. goudbruin. Bestrooi met de basilicumblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.