Pom­poen­taart

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(120)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 10 personen
3 120

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • keukenmachine, siliconen bakvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de pompoen in parten. Verwijder zaden, draden en de schil. Snijd in blokjes en kook deze 20 min. in 1 liter water, de gembersiroop en het sinaasappelsap. Giet af en laat afkoelen.
  2. Verkruimel ondertussen de koeken in de keukenmachine. Smelt de boter en vermeng met de kruimels. Verdeel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Pureer de pompoen. Klop de eieren met de basterdsuiker en slagroom los. Meng de puree erdoor en voeg sinaasappelrasp, stroop, kaneel, foelie en kruidnagel toe. Doe de vulling in de vorm. Garneer desgewenst met kaneelstokjes en bak de taart 45 min. Laat goed afkoelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.