Ker­rie­rijst met ka­bel­jauw

Dé truc om kinderen een visgerecht te laten eten? Kook wat rozijnen mee door de rijst.

(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dé truc om kinderen een visgerecht te laten eten? Kook wat rozijnen mee door de rijst. 4 personen
3 123

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien 4 min. Voeg het kerriepoeder toe en bak 1 min. Voeg de ongekookte rijst en de rozijnen toe en bak 1 min. Schep in de ovenschaal en voeg de bevroren tuinbonen en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de vis in stukken, bestrooi met peper en zout en verdeel over de ovenschaal. Schenk de bouillon erover en laat in ca. 30 min. gaar worden.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kerrierijst met kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­rie­rijst met ka­bel­jauw

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 uien
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el kerriepoeder
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 4 el rozijnen

Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien 4 min. Voeg het kerriepoeder toe en bak 1 min. Voeg de ongekookte rijst en de rozijnen toe en bak 1 min.

3
3
  • 600 g tuinbonen

Schep in de ovenschaal en voeg de bevroren tuinbonen en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 750 ml groentebouillon

Snijd de vis in stukken, bestrooi met peper en zout en verdeel over de ovenschaal. Schenk de bouillon erover en laat in ca. 30 min. gaar worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.