Ro­mi­ge erw­ten­soep met ka­ten­spek

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 6 personen
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer, 6 hittebestendige glaasjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in ca. 6 min. uit. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe er 500 ml water en het bouillontablet bij en breng aan de kook. Voeg de tuinerwten toe en laat ze in ca. 2 min. ontdooien. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schenk de soep in de glaasjes en schenk in elk glas een beetje slagroom. Leg de stukjes spek op de glaasjes.

Tip:

Tot en met stap 2 kunt u de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm al roerend op laag vuur op en ga verder met stap 3.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.