Ge­roer­bak­te spruit­jes in cur­ry

Onze eigen spruitjes in een Indiase curry? Blijkt verrassend goed te werken.

(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Onze eigen spruitjes in een Indiase curry? Blijkt verrassend goed te werken. 4 personen
2 131

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn en maak de spruitjes schoon. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe de currypasta erbij en bak ook 1 min. mee. Schep de spruitjes erbij en roerbak ze op hoog vuur ca. 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat op laag vuur afgedekt 8 min. koken.
  2. Bak ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Voeg de yoghurt toe aan het spruitjesmengsel en warm kort door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de spruitjes met de rijst en bestrooi met het amandelschaafsel.

combinatietip:

Lekker met gegrilde tofu.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Geroerbakte spruitjes in curry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roer­bak­te spruit­jes in cur­ry

1
1
  • 300 g basmatirijst
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 500 g spruitjes

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn en maak de spruitjes schoon.

2
2
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 el milde Indiase currypasta

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe de currypasta erbij en bak ook 1 min. mee.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes

Schep de spruitjes erbij en roerbak ze op hoog vuur ca. 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat op laag vuur afgedekt 8 min. koken.

4
4
  • 4 el amandelschaafsel

Bak ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 4 el Griekse yoghurt

Voeg de yoghurt toe aan het spruitjesmengsel en warm kort door. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Serveer de spruitjes met de rijst en bestrooi met het amandelschaafsel.

combinatietip:

Lekker met gegrilde tofu.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.