Braad­worst met tui­n­erw­ten­pu­ree

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de worsten in 5 min. rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Laat op laag vuur in 10 min. gaar worden.
  3. Giet de aardappelen af en laat van het vuur af nog even stomen in de pan met de deksel erop. Kook de tuinerwten 3 min.
  4. Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje op laag vuur. Voeg samen met de rest van de boter toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de kaas erdoor en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Roer de erwten door de kaaspuree. Serveer met de braadworsten en de champignons.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 905 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 52 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.