Ro­mi­ge vis­pas­tei met prei

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 695 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 28 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze 5 min. in water met zout. Snijd de vis in blokjes en bestrooi royaal met peper en zout. Verdeel de helft van de prei over de quichevorm, dek af met een laag aardappelen, de vis en de rest van de prei.
  2. Splits 1 ei en houd de eidooier apart. Klop het eiwit met de andere eieren los. Voeg de mosterd, de peterselie, de slagroom en peper en zout naar smaak toe. Schenk het eimengsel over de prei.
  3. Bedek het gerecht ruim met het bladerdeeg. Snijd overtollig deeg langs de vorm af. Maak in het midden een gat van ca. 1 1/2 cm doorsnede. Vouw een strook aluminiumfolie dubbel en rol er een kokertje van dat ca. 5 cm hoog is. Steek dit in het gat. Hierdoor kan de stoom ontsnappen. Bestrijk met de eidooier. Bak in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Lekker met salade van cherry tomaten en in ringetjes gesneden bosui.

Tip:

De rest van de peterselie smaakt lekker over gekookte aardappelen of op een hartige sandwich met tonijn en mayonaise.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.