Kruid­no­ten met wit­te cho­co­la­de en ca­cao

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 10 personen
3 64

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het meel, de suiker en kruiden in een kom en snijd met 2 messen de boter erdoor. Kneed verder met de hand. Voeg de melk toe. Vorm een bal en leg in vershoudfolie 1 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak bolletjes van het deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bolletjes een beetje plat, bak ze in ca. 12 min. gaar en laat helemaal afkoelen.
  3. Doe de chocolade in een steelpan, hang deze in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat smelten (au bain-marie). Doop de kruidnoten tot de helft in de chocolade en daarna met het topje in de cacao. Leg op bakpapier tot de chocolade hard is.

Tip:

U kunt de kruidnoten 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten koektrommel.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.