Huts­pot van wit­te bo­nen en tijm­kip

Stamp van peen, ui en witte bonen. Deze keer zonder aardappelen.

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Stamp van peen, ui en witte bonen. Deze keer zonder aardappelen. 4 personen
3 49

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peen en snijd in de breedte doormidden en in de lengte in vieren. Snijd de ui in parten en verdeel met de peen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de ui en peen met 1 el olie en 1 tl tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster in ca. 25 min. gaar in de oven.
  2. Snijd de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken. Snijd de kip in vieren. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Bestrooi met de rest van de tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai het vuur laag en bak nog 10 min. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de knoflook 1 min. Warm de bonen 3 min. mee. Stamp het bonen-knoflookmengsel met de pureestamper tot een grove puree. Schep de peen en ui erdoor. Serveer met de kip.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Hutspot van witte bonen en tijmkip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Huts­pot van wit­te bo­nen en tijm­kip

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 500 g winterpeen
  • 2 uien

Schil de peen en snijd in de breedte doormidden en in de lengte in vieren. Snijd de ui in parten en verdeel met de peen over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm

Besprenkel de ui en peen met de olie en tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster in ca. 25 min. gaar in de oven.

4
  • 1 teen knoflook
  • 660 g witte bonen

Snijd de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken.

5
  • 300 g kipfilet

Snijd de kip in vieren.

6
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Bestrooi met de tijm en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
  • 1 el olijfolie

Draai het vuur laag en bak nog 10 min. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 1 min. Warm de bonen 3 min. mee.

8

Stamp het bonen-knoflookmengsel met de pureestamper tot een grove puree. Schep de peen en ui erdoor.

9

Serveer met de kip. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.