Kip met ge­smoor­de pak­soi en rijst

Lekker zeg, dat krokante kokos-pindakorstje van de gebakken kip.

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lekker zeg, dat krokante kokos-pindakorstje van de gebakken kip. 4 personen
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • lage ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maal de pinda's en de kokos 10 sec. in de keukenmachine. Doe 2/3 van het mengsel in een diep bord. De rauwe kip kan vervolgens hier door worden gehaald. De rest van het mengsel, 1/3 deel, dat niet gebruikt wordt om de kip mee te paneren, kan in stap 4 worden gebruikt om het eindresultaat mee te bestrooien.
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd de kipfilet in stukken, bestrooi met peper en eventueel zout en haal door het kokos-pindamengsel. Verhit de olie in een wok en bak hierin de kip in 2 min. rondom goudbruin. Doe de kip in de ovenschaal en laat 15 min. verder garen in de oven.
  3. Snijd ondertussen de de ui in halve ringen en de paksoi in stukken. Houd het groen apart.
  4. Verhit de rest van de olie in de wok en bak hierin de ui op hoog vuur 2 min. Voeg de boemboe en hetl water toe en breng aan de kook. Voeg het witte deel van de paksoi toe en laat 10 min. smoren. Voeg het groen van de paksoi toe en schep alles goed door elkaar, zodat het groen iets slinkt. Verdeel de rijst en de gesmoorde groenten over 4 diepe borden en leg de kip erop. Bestrooi met de rest van het kokos-pindamengsel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kip met gesmoorde paksoi en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met ge­smoor­de pak­soi en rijst

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 50 g ongezouten pinda's
  • ½ bakje gemalen kokos
  • 500 g kipfilet

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maal de pinda's en de kokos 10 sec. in de keukenmachine. Doe 2/3 van het mengsel in een diep bord. De rauwe kip kan vervolgens hier door worden gehaald.

2
2

De rest van het mengsel, 1/3 deel, dat niet gebruikt wordt om de kip mee te paneren, kan in stap 4 worden gebruikt om het eindresultaat mee te bestrooien.

3
3

Verwarm de oven voor op 150 °C.

4
4
  • 4 el zonnebloemolie

Snijd de kipfilet in stukken, bestrooi met peper en eventueel zout en haal door het kokos-pindamengsel. Verhit de olie in een wok en bak hierin de kip in 2 min. rondom goudbruin. Doe de kip in de ovenschaal en laat 15 min. verder garen in de oven.

5
5
  • 1 ui
  • 1 struik paksoi

Snijd ondertussen de de ui in halve ringen en de paksoi in stukken. Houd het groen apart.

6
6
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 g boemboe sajoer groente

Verhit de rest van de olie in de wok en bak hierin de ui op hoog vuur 2 min. Voeg de boemboe en hetl water toe en breng aan de kook. Voeg het witte deel van de paksoi toe en laat 10 min. smoren.

7
7

Voeg het groen van de paksoi toe en schep alles goed door elkaar, zodat het groen iets slinkt. Verdeel de rijst en de gesmoorde groenten over 4 diepe borden en leg de kip erop. Bestrooi met de rest van het kokos-pindamengsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.