Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Run­der­stoof met bier en kriel­tjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 730 kcal voedingswaarden
    • 20 min bereiden
    • 180 min wachten
(186)waardeer
Een lekker recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, uien, runderriblappen, bloem, boter, winterpeen, knoflook, bleekselderij, bruin kasteelbier, laurierblaadjes, runderbouillontablet en aardappelen hoofdgerecht 4 personen 730 kcal
3 186

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

1. Snipper 1 ui en snijd de andere ui in halve ringen. Bestrooi het vlees met de bloem en peper en zout. Verhit de helft van de boter in een ruime braadpan, bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin, neem het uit de pan en houd apart. 2. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de peen, de ui, de knoflook en de helft van de bleekselderij 4 min. Voeg het vlees, het bier en de laurier toe. Schenk 500 ml heet water erbij en voeg het bouillontablet toe. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur 2 1/2 uur stoven. 3. Boen de krieltjes schoon en snijd ze doormidden. Neem de deksel van de pan en voeg de krieltjes toe. Laat nog 30 min. zacht stoven zonder deksel tot de krieltjes gaar zijn. Bestrooi met de rest van de bleekselderij en serveer.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Tip

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat na het stoven afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de stoofschotel op de dag van serveren ca. 15 min. op laag vuur op.

Wijntip

Aliwen Cabernet
Sauvignon Syrah Deze krachtige, zachte wijn past bij winterkost en kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 730 kcal
  • Eiwit 57 g
  • Vet 40 g
  • Koolhydraten 36 g
Tags