Run­der­stoof met bier en kriel­tjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 730 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(187)waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 187

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Snipper helft van de ui en snijd de rest van de ui in halve ringen. Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met bloem en peper en zout. Verhit boter in een ruime braadpan, bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin, neem het uit de pan en houd apart.
  2. Snijd winterpeen in blokjes en bleekselderij in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de peen, de ui, de knoflook en de helft van de bleekselderij 4 min. Voeg het vlees, het bier en de laurier toe. Schenk heet water erbij en voeg het bouillontablet toe. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur 2 1/2 uur stoven.
  3. Boen de krieltjes schoon en snijd ze doormidden. Neem de deksel van de pan en voeg de krieltjes toe. Laat nog 30 min. zacht stoven zonder deksel tot de krieltjes gaar zijn. Bestrooi met de rest van de bleekselderij en serveer.

bereidingstip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat na het stoven afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de stoofschotel op de dag van serveren ca. 15 min. op laag vuur op.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 57 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Runderstoof met bier en krieltjes

terug naar recept

Run­der­stoof met bier en kriel­tjes

1
1
  • 2 el bloem
  • 1000 g runderriblappen
  • 2 uien

Snipper helft van de ui en snijd de rest van de ui in halve ringen. Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met bloem en peper en zout.

2
2
  • 37½ g boter

Verhit boter in een ruime braadpan, bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin, neem het uit de pan en houd apart.

3
3
  • 4 stengels bleekselderij
  • 250 g winterpenen

Snijd winterpeen in blokjes en bleekselderij in stukjes.

4
4
  • 2 stengels bleekselderij
  • 37½ g boter
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de peen, de ui, de knoflook en de helft van de bleekselderij 4 min.

5
5
  • 330 ml bruin kasteelbier
  • 500 ml kokend water
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 runderbouillontablet

Voeg het vlees, het bier en de laurier toe. Schenk heet water erbij en voeg het bouillontablet toe.

6
6

Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur 2 1/2 uur stoven.

7
7
  • 500 g aardappelen

Boen de krieltjes schoon en snijd ze doormidden. Neem de deksel van de pan en voeg de krieltjes toe.

8
8

Laat nog 30 min. zacht stoven zonder deksel tot de krieltjes gaar zijn. Bestrooi met de rest van de bleekselderij en serveer.

bereidingstip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat na het stoven afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de stoofschotel op de dag van serveren ca. 15 min. op laag vuur op.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.