Kip met zelf­ge­maak­te ap­pel­moes

Op en top Hollands: appelmoes met kaneel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 835 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Op en top Hollands: appelmoes met kaneel. 4 personen
2 52

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de kerriepoeder met de paprikapoeder. Wrijf de kip ermee in en bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Vul de holte van de kip met de helft van de boter. Leg de kip op de borstkant in de ingevette ovenschaal en verdeel de rest van de boter er in stukjes over. Laat de kip in ca. 75 min. in de oven gaar worden. Schep af en toe wat van het braadvet over de kip. Keer halverwege.
  3. Schil ondertussen de appels, snijd ze in stukken en verwijder het klokhuis. Kook de appel, kaneelstokjes en het water met de deksel op de pan op laag vuur in 20 min. tot moes. Haal de kaneelstokjes eruit, voeg de honing toe.
  4. Bak de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Schuif de bakplaat onder de kip in de oven.
  5. Verdeel de kip. Serveer de kip met de kroketjes en appelmoes.
video

Kip ver­de­len

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.485 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Kip met zelfgemaakte appelmoes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met zelf­ge­maak­te ap­pel­moes

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 3 tl kerriepoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 hele kip

Meng de kerriepoeder met de paprikapoeder. Wrijf de kip ermee in en bestrooi met peper en eventueel zout.

3
  • 25 g boter

Vul de holte van de kip met de boter.

4
  • 25 g boter

Leg de kip op de borstkant in de ingevette ovenschaal en verdeel de boter er in stukjes over.

5

Laat de kip in ca. 75 min. in de oven gaar worden. Schep af en toe wat van het braadvet over de kip. Keer halverwege.

6
  • 4 goudreinetten

Schil ondertussen de appels, snijd ze in stukken en verwijder het klokhuis.

7
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 el kraanwater
  • 1 el vloeibare honing

Kook de appel, kaneelstokjes en het water met de deksel op de pan op laag vuur in 20 min. tot moes. Haal de kaneelstokjes eruit, voeg de honing toe.

8
  • 600 g aardappelkroketjes

Bak de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Schuif de bakplaat onder de kip in de oven.

9

Verdeel de kip.

10

Serveer de kip met de kroketjes en appelmoes. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.