Pas­ta met to­ma­ten­saus en worst­jes

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 6 personen
3 65

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chipolata in stukjes van ca. 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees 2 min. Voeg de ui en de aubergine toe en bak op hoog vuur 3 min. mee. Voeg de pastasaus toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de saus 10 min. op laag vuur smoren.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Voeg de laatste 2 min. de mozzarella toe aan de saus en schep om. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep de saus erop. Snijd de blaadjes van het basilicum grof en verdeel ze over de borden.
  4. Lekker met geraspte Pecorino (kaas).

serveertip:

Lekker met geraspte Pecorino (kaas).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met tomatensaus en worstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met to­ma­ten­saus en worst­jes

1
1
  • 450 g runderchipolata
  • 3 el olijfolie

Snijd de chipolata in stukjes van ca. 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees 2 min.

2
2
  • 1 ui
  • 2 aubergines

Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes. Voeg de ui en de aubergine toe en bak op hoog vuur 3 min. mee.

3
3
  • 600 g pastasaus tradizionale

Voeg de pastasaus toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de saus 10 min. op laag vuur smoren.

4
4
  • 500 g pastaschelpjes

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 2 mozzarella

Snijd de mozzarella in blokjes en voeg die de laatste 2 min. toe aan de saus en schep om. Giet de pasta af en verdeel over 6 borden.

6
6
  • 15 g basilicum

Schep de saus erop. Snijd de blaadjes van het basilicum grof en verdeel ze over de borden.

serveertip:

Lekker met geraspte Pecorino (kaas).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.