Erw­ten­soep met ge­rook­te kip

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 285 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(167)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 167

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de spliterwten in een vergiet onder koud stromend water. Breng ze in een soeppan aan de kook met de bouillon. Kook met de deksel op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar. Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes en de peen in plakjes.
  2. Voeg samen met de ui en prei toe aan de soep en laat nog 30 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
  3. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat water toe. Schenk de soep in 4 diepe borden en verdeel de kip erover. Bestrooi met de selderij. Lekker met roggebrood en katenspek.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.