Wit­te bo­nen met cour­get­te

Én lekker gekruide braadworst erbij.

(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Én lekker gekruide braadworst erbij. 4 personen
3 135

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Snijd de courgettes in de lengte in plakken en de plakken vervolgens in reepjes (julienne). Snijd de worst in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees 3 min. Snijd intussen de ui in ringen en de knoflook fijn. Voeg de uien en de knoflook toe aan het vlees en fruit 2 min. mee.
  3. Snijd het blad van de peterselie fijn. Doe het mengsel in de ovenschaal en schep de bonen met de saus, de courgette en de peterselie erdoor. Bak in ca. 20 min. gaar. Lekker met ciabatta.

variatietip:

De rest van de peterselie is lekker door couscous met kaneel en rozijnen. Kijk voor het recept op ah.nl/recepten.

video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Witte bonen met courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te bo­nen met cour­get­te

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 2 courgettes
  • 6 Catalaanse braadworsten
  • 3 el olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 knoflook

Snijd de courgettes in de lengte in plakken en de plakken vervolgens in reepjes (julienne). Snijd de worst in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees 3 min. Snijd intussen de ui in ringen en de knoflook fijn.

3
3

Voeg de uien en de knoflook toe aan het vlees en fruit 2 min. mee.

4
4
  • 2 el verse peterselie
  • 350 g witte bonen in tomatensaus

Snijd het blad van de peterselie fijn. Doe het mengsel in de ovenschaal en schep de bonen met de saus, de courgette en de peterselie erdoor. Bak in ca. 20 min. gaar. Lekker met ciabatta.

variatietip:

De rest van de peterselie is lekker door couscous met kaneel en rozijnen. Kijk voor het recept op ah.nl/recepten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.