Ge­vul­de pa­pri­ka's

De schil van de paprika wordt in de oven zachter en zoeter.

(587)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De schil van de paprika wordt in de oven zachter en zoeter. 4 personen
2 587

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de gehakt toe en bak in ca. 3 min. gaar en rul. Voeg de rijst en de uitgelekte mais toe en breng op smaak met het paprikapoeder en peper en zout.
  4. Vul de paprika's met het mengsel en besprenkel met de rest van de olie. Bak in ca. 20 min. zacht en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde paprika's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pa­pri­ka's

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
  • 4 rode paprika's

Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

3

Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat of braadslee.

4
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee.

5
  • 300 g rundergehakt
  • 300 g witte rijst 1 minuut
  • 198 g maiskorrels
  • 1 el paprikapoeder

Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. gaar en rul. Voeg de rijst en de uitgelekte maïs toe en breng op smaak met het paprikapoeder en peper en zout.

6
  • 1 el olijfolie

Vul de paprika's met het mengsel en besprenkel met de olie. Bak in de oven in ca. 20 min. zacht en gaar. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.