Se­sam­vis met spruit­jes en kriel­tjes

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 1 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Haal de kabeljauw eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en tot slot door het sesamzaad. Leg de visfilet op een bord en zet 10 min. in de koelkast.
  2. Verhit ondertussen 10 g boter in een koekenpan en bak de krieltjes in 20 min. gaar en goudbruin. Halveer de spruitjes. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de spruitjes in 4-6 min. (afhankelijk van de grootte) beetgaar. Giet af en schep met de cherrytomaten bij de krieltjes. Warm nog 1 min. door.
  3. Verhit de rest van de boter in een tweede koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Verdeel de vis over 4 borden. Serveer met de spruitjes en krieltjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.