Wit­lofsala­de met groen­te­schijf

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de witlof in smalle boogjes. Snijd de winterpeen in dunne reepjes. Pel de mandarijnen en snijd ze in halve plakjes.
  2. Doe het witlof, de winterpeen, de mandarijn en de ui in een schaal. Roer de sladressing erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de groenteschijven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verdeel de witlofsalade over 4 borden en leg er een groenteschijf naast. Serveer met de aardappelpuree.

Tip:

Liever zachte wortelreepjes? Kook ze dan 4 min. en spoel koud.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.