Prei met zalm en aard­ap­pel uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 72

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Prik de aardappelen rondom in, verpak ze elk in een vierkant stuk aluminiumfolie en leg ze 45 min. op het rooster in de oven.
  2. Laat ondertussen de prei in een steelpan al roerend ontdooien. Laat de zalm uitlekken en verwijder graten en velletjes. Klop de eieren in een kom los met de rozemarijn, peper en zout. Voeg de prei en de zalm toe en schep om. Schep het mengsel in de ovenschaal en druk de paprikaringen erin. Bak in de oven (naast de aardappelen) in 30 min. goudbruin en gaar.
  3. Leg de aardappelen op 4 borden, vouw het folie open en kruis ze in. Maak het kruim met een vork wat losser en schep op elke aardappel 1 el zuivelspread bieslook. Serveer met de prei-zalmschotel.

Tip:

Zuivelspread is ook heerlijk op brood of cracker, bijv. met plakjes komkommer. * De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.