Me­loen met Stil­ton en si­naas­ap­pel­dres­sing

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Klop in een kannetje de balsamicoazijn en olie tot een dressing. Roer de geraspte sinaasappelschil erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper. Laat de smaken minimaal 15 min. intrekken.
  2. Snijd de meloen in 4 parten. Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees van de schil. Snijd de parten in heel dunne plakjes.
  3. Spreid de plakjes meloen uit op 4 borden. Verkruimel de kaas of snijd het in heel kleine blokjes. Strooi de kaas over de meloen.
  4. Leg op elk bord een toef waterkers. Druppel de dressing over de meloen en serveer direct.

Tip:

Een even simpel als onverwacht gerecht door de combinatie van goed rijpe, liefst gekoelde meloen met stilton en een aromatische sinaasappeldressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 24 g
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.