Ge­gril­de au­ber­gi­nes met munt

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergines in 2 cm dikke plakken en bestrooi ze aan beide kanten met zout. Laat de aubergine minimaal 15 min. liggen.
  2. Roer in een kommetje de sjalot en azijn door elkaar en laat dit 5 min. marineren. Roer er 3 eetlepels olie en naar smaak zout en peper door. Schep de walnoten, knoflook en munt door de dressing.
  3. Verhit de grillpan of barbecue voor. Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en bestrijk ze met de resterende 2 el olie. Rooster de helft van de plakken aubergine in ca. 5 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
  4. Leg de aubergine dakpansgewijs in een schaal en schep er wat van de dressing over. Rooster de resterende plakken aubergine. Leg ze ook op de schaal en lepel de rest van de dressing erover. Serveer op kamertemperatuur. Lekker bij barbecuegerechten.

Tip:

Deze aubergines zijn een lekkere zomerse basis voor een vegetarische maaltijd. Serveer ze bijvoorbeeld met couscoussalade met broccoli.

video

Au­ber­gi­ne gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.