Ge­koel­de to­ma­ten­soep met ba­si­li­cum

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 30 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender of staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten in stukjes. Pluk 4 mooie blaadjes basilicum van de takjes en houd ze achter voor garnering. Pureer de stukjes tomaat met de rest van het basilicum in de blender of in een smalle, hoge kom met de staafmixer. Wrijf de puree boven een kom door een zeef.
  2. Roer de sherry en zoveel bouillon erdoor dat de soep nog licht gebonden is. Breng op smaak met enkele druppels tabasco en laat de soep in de koelkast in ca. 2 uur door en door koud worden.
  3. Schep de soep in vier kleine rechte glazen en garneer met een blaadje basilicum.

Tip:

Niet zoveel tijd om de soep goed te koelen? Gebruik wat minder vocht en voeg enkele ijsblokjes toe. Het koelen gaat dan veel sneller.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.