Frit­ta­ta met spi­na­zie en peco­ri­no

Heerlijk hoofdgerecht dat in kleinere porties óók heel goed als antipasto geserveerd kan worden.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Heerlijk hoofdgerecht dat in kleinere porties óók heel goed als antipasto geserveerd kan worden. 4 personen
3 65

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de ui in dunne partjes. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan met ovenvaste handvatten. Fruit hier in de ui en knoflook zachtjes glazig.
  2. Schep de spinazie erdoor en laat de bladeren op halfhoog vuur al omscheppend slinken.
  3. Rasp de Pecorino Romano. Klop de eieren los met de pecorino en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Schenk het eimengsel over de spinazie en roer alles door.

Tip:

Frittata is de Italiaanse versie van een omelet. Met verse voorjaarsspinazie een gerecht dat helemaal bij deze tijd van het jaar past.

serveertip:

Frittata is ook lekker als antipasto. Snijd de frittata in stukjes en serveer ze lauwwarm of op kamertemperatuur, eventueel met een klein lepeltje tomatentapenade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Frittata met spinazie en pecorino

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frit­ta­ta met spi­na­zie en peco­ri­no

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen uien
  • 3 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de ui in dunne partjes. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan met ovenvaste handvatten. Fruit hier in de ui en knoflook zachtjes glazig.

2
2
  • 600 g spinazie

Schep de spinazie erdoor en laat de bladeren op halfhoog vuur al omscheppend slinken.

3
3
  • 100 g Pecorino Romano
  • 6 eieren
  • ½ tl nootmuskaat

Rasp de Pecorino Romano. Klop de eieren los met de pecorino en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Schenk het eimengsel over de spinazie en roer alles door.

serveertip:

Frittata is ook lekker als antipasto. Snijd de frittata in stukjes en serveer ze lauwwarm of op kamertemperatuur, eventueel met een klein lepeltje tomatentapenade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.