To­ma­ten­cap­puc­ci­no met voor­jaars­krui­den

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een pan en smoor de tomaat met de sjalot, afgedekt, zachtjes 5 minuten. Voeg de bouillon, tapenade en melk toe en laat de soep nog ca. 10 min. zachtjes koken.
  2. Pureer de soep met een staafmixer. Wrijf de soep door een zeef en breng de soep op smaak met zout en peper.
  3. Klop de slagroom bijna stijf.
  4. Schep de soep in warme cappuccinokoppen en schep er een lepel slagroom op. Hak de kruiden fijn en strooi ze op de room.

Tip:

Schep de slagroom over de bolle kant van de lepel op de soep, dan zakt de room niet meteen naar beneden

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.