Spi­na­zie­cap­puc­ci­no met gor­gon­zo­la

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 76

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een pan, schep de spinazie erdoor en smoor de groente zonder deksel zachtjes 5 minuten. Voeg de bouillon en melk toe en laat de soep nog ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer de gorgonzola door de soep en laat de kaas smelten.
  2. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  3. Klop de slagroom bijna stijf.
  4. Schep de soep in 4 warme koffiekoppen en schep er een lepel slagroom op. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.