Vis­bal­le­tjes met pa­pri­ka

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de vis en paprika in kleine stukjes. Schep de vis, paprika, knoflook, slagroom, peterselie en naar smaak zout en peper in de keukenmachine. Pureer de vis tot alles fijngemalen is.
  2. Schep met een puntige grote lepel 12 kleine ovale balletjes van de vis op leg ze op een bord. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  3. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de visballetjes rondom bruin en op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar.
  4. Lekker met aardappelpuree en een salade van peenjulienne met (kant-en-klare) mosterd-honingdressing. Ook lekker met een verse tomatensaus.

Tip:

Deze visballetjes zijn ook lekker als voorgerecht of als warm hapje bij een brunch. In plaats van ovaaltjes kunt u er ook kleine hamburgertjes van vormen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.