Sa­la­de van kool­ra­bi met aard­bei­en en ko­ri­an­der

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 125 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. Klop in een schaal een dressing van het limoensap met de olie, de honing en naar smaak zout en peper.
  2. Schil de koolrabi, snijd hem in dunne plakken en snijd de plakken vervolgens in kleine blokjes. Meng de koolrabi en de sjalot door de dressing en laat de dressing minimaal 30 minuten intrekken.
  3. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren. Meng de aardbeien met de geraspte limoenschil en laat dit 30 min. marineren.
  4. Schep de aardbeien en koriander door de koolrabi en maal er nog wat verse peper over. Lekker bij gegrilde kip of kalfsvlees.

Tip:

De zoete aardbeien in deze frisse, aromatische salade smaken goed bij de pittige koolrabi.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 10 g
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.