Ka­bel­jauw­bur­ger met zuur­kool

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar. Verhit ondertussen 1 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de zuurkool toe en stoof afgedekt in ca. 15 min. gaar.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Verwarm de melk tegen de kook aan. Giet de aardappelen af en voeg de melk toe. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg de tijm en peper en zout naar smaak toe. Verdeel de puree en de zuurkool over 4 borden. Leg de kabeljauwburgers ernaast.

Tip:

Lekker met appelcompote (pot 360 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 42-43

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.