Fran­se vis­soep

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 8 min. wachten
(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 93

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit 2 el olie in een soeppan en bak de soepgroenten en de knoflook 2-3 min. Voeg de basis voor tomatensoep en 2 potten water toe. Breng aan de kook.
  2. Voeg de krieltjes toe en kook de soep 5 min. op laag vuur. Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kabeljauwfilet in blokjes. Voeg de vis en de bevroren sperziebonen toe en kook nog 5-6 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de vissoep in 4 kommen of diepe borden. Voeg de rest van de olie toe en serveer met het stokbrood in plakjes.

Tip:

Geef de soep een extra Frans tintje door de sneetjes stokbrood te besmeren met verse roomkaas met knoflook en kruiden (pakje 125 g). De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 42-43

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.